torsdag den 15. december 2011

Porrer og falske porrer

Nåmmen så tvær det da ud i ansigtet på de andre. Som en kollega sagde til mig for nylig om, at der nu kun er 19 cigaretter i en pakke, og der er efterladt et fint lille hul hvor den 20. cigaret skulle have været: "Ja, vi har den. Du har betalt mere end du plejer, men den er vores. Der ER kun 19 i... dit svin".

Sådan er det med folk der rask væk uploader billeder af mad på Facebook. Se min mad! Prøv at se mig - jeg spiser i dag! Der er to hovedkategorier af se-hvad-jeg-spiser!-billeder: Se-hvad-jeg-spiser-fordi-det-er-vildt-fancy-mad-der-her-kostet-væsentligt-mere-end-din-"fede"-iPhone-billeder og se-hvad-jeg-kan-med-en-liter-boullion-og-en-porre-billederne (og her er vi helt ude over pornografiske billeder. Det er ikke dét det handler om).

Hvorfor er det at jeg gerne vil se folks moussaka/pastamedkødsovs/frikassé/skipperlabskovs/skidneæg-billeder? Og i den anden kategori: Hvorfor er det SÅ, at jeg vildt gerne vil se din forret af græs og blomster, der har kostet på den grimme side af 2k? Det er fordi at det vil jeg ikke. Så ku' jeg sefølli prøve at slukke for det der internet, men det underminerer helt og aldeles alt det fun jeg kan få ved at brokke mig over det i stedet.

Og så er der cremen af denne type mennesker: Madanmelderne (ligefrem?!)

Her læser vi Bergholts NOGET ikke-helt-så-begejstrede-oplevelse-af-pengespild efter et, af åbenbart utallige, besøg på Noma:

"Porrer og falske porrer: Efter den lange, måske for lange, kavalkade af snacks og appetizers ankom den første egentlige ret. At skue ikke noget særligt. Porretemaet fortsatte med små tårne af porrer og falske porrer (lavet af fintstrimlet æble, der var rullet i porrefacon). En brun tanggelé blev serveret til i selskab med et par klatter sart creme, måske på skyr. Sart, rent og mineralsk, men ikke den voldsomme duft- eller smagsdybde i retten. Sammenholdt med den tidligere serverede fritterede porrespids, opfattede jeg det som vi gik et niveau ned i smagskoncentrationen".

Hallo? Du "opfatter" mad? Folk dør i hundrede af tusindvis hver eneste fucking dag mens du sidder og opfatter en tanggelé og æble rullet i porrefacon? Dø langsomt ved pincet.

Hvis du sidder og river dig i kinderne i vildskab over at få endnu et glimt af Bergholts dramatiske spisning, er her en kildereference: http://bergholt.net/gastronomi/noma-del-vi - Så er der serveret!)

Brok over folks madbilleder: Mega tjek! (og stop så med det mad!)

- - -

Dagens klogskab kommer i dag fra Anders Lund Madsens ÆØÅ:

Seklautön
En af disse små plastik- eller aluminiumsbeholdere med mælk man får udleveret, når man køber kaffe i toget. Takket være seklautönen kan man bære mælken sikkert tilbage til kupeen, hvor man i ro og mag kan hælde den ud over sine bukser, mens man forsøger at hive lutten (s.d.) af.

Lut
Den lillebitte plastic- eller aluminiumsflap der sidder fast på en seklautön (s.d.) for at lokke sagesløse kaffedrikkere til at hælde mælken ud over bukserne.

Så er i lige opdateret på ord man bør tillære sig.

- - -

Hvis du føler dig trist og træt og mangler gode tips til hvordan man oparbejder så meget omsorg for andre at man fuldstændig mister evnen til at bære sin egen hage - så prøv med Thyra Frank. Hun er nemlig sød.


3 kommentarer:

  1. Vi skal være glade for, at Prince tester hver enkelt pakke ved at ryge en af smøgerne. I gamle dage kaldte man det en mundskænk. Hvis dette ikke passer, så foreligger der den mulighed, at Thyra Frank gemmer den "sidste" smøg i en vilkårlig dobbelthage.
    [Den gamle sure mand]

    SvarSlet
  2. Hm. Sådan havde jeg ikke tænkt på det, men det giver svært meget mening. Gad vide hvor meget spiritus man kan smugle i Thyra Franks hageflæsk? Ikke så lidt, vil jeg tro!

    SvarSlet
  3. Hvis Thyra bliver Statsminister, skal vi alle have en Unterberg inden vi skal sove. Det virkede på plejehjemmet, så det virker også nationalt. Til Joakim Von B. Olsen (Danmarks pt. rigeste kuglestøder) anbefales dog en Cognac Henri IV Dudognon Heritage, da han ikke indtager pøblens bitter.

    SvarSlet