mandag den 2. december 2013

Det regner med lava!

Charlotte Christensen skriver på facebookgruppen 'Gensidig Forsørgelsespligt - nej tak!' følgende:

"Hallo! Kan godt være at du tror du ikke er berørt af GF reformen (Gensidig forsørgelse)... MEN det er ALLE i samfundet....!!!! "Hvordan det?" kan det være du tænker.
Jooooooo for hvis du er almindelig skatteyder med job så kommer du til at betale for den forøgede kapital, der skal findes når 12.000-30.000 familier går fra hinanden....

VI snakker om forhøjede børnebidrag.... boligstøtte.... indskudslån (som de ikke kan betale tilbage).... på længere sigt betaler vi for de børn der bliver ramt af at skulle skilles fra deres forældre, som det er nu, og hvad det medfører (social isolation, forøget ungdomskriminalitet, misbrug blandt unge, flere udgifter til udsatte familier - den dårlige sociale arv er svær at bryde etc etc.)....

DU kommer også til at skulle betale for forøget kriminalitet for voksne, forøgelse af misbrug, endnu flere hjemløse (men der er der da afsat nogle penge til), selvmordsraten stiger, og lægeregninger til dem der i forvejen er psykisk ustabile og som nu vælter helt, flere ydelser til børnefamilier på enkeltydelser osv osv.....

JOB er der kun til hver 6 arbejdsløse (og det er endda højt sat eftersom de fleste stillinger går til personer der skifter jobs). SÅ hvis du tror du IKKE bliver ramt af GF reformen fordi du ikke er arbejdsløs, syg eller førtidspensionist

SÅ TRO OM IGEN.......

Skriv nu under på GENSIDIG FORSØRGELSE - NEJ TAK og vær med til at løfte samfundet i stedet for at skyde det i sænk......"





Okay Charlotte. Jeg prøver lige med en let oversættelse. Det du siger er at konsekvenserne ser ud som følger:
- Social isolation
- Øget ungdomskriminalitet
- Misbrug
- Flere hjemløse
- Stigende selvmordsrate (nu bliver det rigtig godt Charlotte!)
- Øgede lægeregninger
- At mellem 12.000 og 30.000 (wow, her bliver det meget videnskabeligt Charlotte!) familier decideret må splittes. Og her gik jeg og troede at folk boede sammen fordi de kunne lide hinanden, og i alle de år har det så handlet om at få tilskud. Det er næsten skræmmende.

Jeg vil gerne hjælpe dig. Jeg tror du har glemt noget helt essentielt og langt mere omfattende i din analyse:
- Kina river sig løs fra fastlandet og går berserkergang gennem Stillehavet
- Børn dør. Nogle får også en alvorlig sygdom
- Op til flere personer spontan-taber tilfældige legemsdele
- Havestole vælter uprovokeret på Lolland
- Én hjælper sin nabo (men dette er dog så meget et tabu at vedkommende ønsker at være anonym)
- Lamaerne i Zoo får lamababyer. En forening oprettes i protest da nogle ikke-uddannede personager mener at den korrekte betegnelse for disse er 'lammier'. Flere besvimer under rettergangen.
- Op til flere af Nettos udsalgsblomster viser sig at være visne når man kommer op til kassen
- Fiskeolie bliver endelig videnskabeligt anklaget og dømt for at føre til sodomi

Når jeg skal sidde og se på 25-årige Mille der fortæller at kommunen, ikke hende selv eller hendes kæreste, nej kommunen, ikke kan finde hende en lejlighed og at de stakkels to unge mennesker uden børn har udgifter for 16.000,- om måneden, som Mette Frederiksen (personligt) nu vil tage fra hende, så taber jeg lige et par kilo (men tak Mille). 

Men Mille er syg. Det er synd for hende. Hun vil så gerne, men hun kan ikke. Gad vide hvad diagnosen 'angst' dækkede over i 40'erne? 'Pis ud og arbejd i marken?' Most likely. Så rabiate er vi heldigvis ikke idag. Men kære Mille. Jeg tror ærligt talt at du ville skamme dig hvis du vidste hvordan jeg får pengene til at række og hverdagen til at hænge sammen. Men det gør du ikke, for jeg har ingen iPhone, så jeg kan ikke filme mig selv pive på Facebook. Vi ku' bytte liv i en uge? Men jeg vil ærlig talt ikke bytte en uges samvær med mine børn for at sidde i din sofa og være bange. Jeg forstår godt at det ikke er nemt, for selvom det er svært at tro er der også i parallelverdenen, altså den herude, mange uforudsete eller uønskede situationer der kan bringe os mennesker ud af balance. 

Men det er åbenbart ikke godt nok at almindelige mennesker også mister deres nærmeste ind i mellem, heller ikke ved hvad morgendagen bringer eller føler en håbløs usikkerhed omkring det at være menneske i verden. Nej, der er altid nogen der har det værre, og dem er det synd for. Det siger de også til hinanden. Hele tiden.

I Politken er det ikke bedre når Rune Engelbreth Larsen bruger veningen: "Og tusinder af kontanthjælpsmodtagere fratages årligt deres penge!" Hvis vi lige kunne starte med at rette fejlen "deres" penge, ville det være fint. Lad mig lige sætte spørgsmålstegn ved den magiske lov der beviser at gratis penge gør syge folk raske? Syge folk er syge og er de kronisk syge skal de behandles derefter - altså få den bedst mulige levemåde på rimelige vilkår uden at skulle trækkes igennem et krakilsk og urimeligt system. Det er dét vi kan i et velfærdsland. Lad os gøre det. 

Men er måden, at syge Mille, som vi antager får det meget bedre af at have en fælles indkomst med sin kæreste på 30.000,-, skal have positiv særbehandling fordi hun så bliver mindre bange, end os der valgte at blive gift og nyde godt at de fordele der er ved at være to til ét husholdningsbudget? Eller skulle vi kigge på vores værdier? Hvad der er et rimeligt levegrundlag?

Som en anden skriver i denne debat, er der nogen der må gå fra hus og hjem!! Sælge huset og flytte i lejlighed! OG HVAD MED BØRNENE??

Ja, undskyld, hvad fanden tror du almindelige mennesker foretager sig? Nå, men det skal jeg sige dig: Bor i lejlighed, lever af havregryn fra d. 20 og stopfodrer vores tarvelige unger med kærlighed der ikke kan gøres op i kontanter. Nogle af os holder sågar af de små ting, som at se ud over havet eller smile til andre, men det virker selvfølgelig fuldstændig uoverskueligt når kommunen ikke har været forbi og tørre én bagi endnu. Bare de kommer en af dagene, så de også kan fortælle os hvad vi skal tænke. Eller hvad Mille? 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar